Het lichamelijk & geestelijk welzijn van leerkrachten ligt me na 20 jaar kleuteronderwijs zeer nauw aan het hart.
Ik heb de laatste jaren aan den lijve ondervonden wat je noden en valkuilen zijn als gedreven leerkracht, welke struggle je levert om het hoofd boven water te houden in deze alsmaar veeleisendere en snel evoluerende sector.
Net daarom heb ik een speciaal aanbod voor leerkrachten bedacht!
Samen brengen we in kaart waar jij als leerkracht tegenaan loopt.
Je doorvoelt welke gewoontes en/of overtuigingen niet langer werken EN hoe je zou willen dat het is.
Samen maken we jouw persoonlijke doel(en) concreet; gaan we finetunen.
Je doorvoelt wat de kost en de opbrengst is van jouw huidige situatie én die van jouw gewenste veranderingen; welke invloed deze zouden kunnen hebben op jouw professioneel en persoonlijk leven.
Je probeert deze veranderingen stap voor stap uit in jouw leven en jouw klas.
We evalueren/reflecteren en verfijnen indien nodig.
De werkdruk wordt steeds hoger. Er wordt steeds meer van leerkrachten verwacht. Leerkrachten zijn boekhouders geworden. Ieder oudergesprek moet netjes opgeschreven worden, lessen moeten geëvalueerd worden, …. Op papier moet alles in orde zijn. Scholen zijn bang om gelabeld te worden als een kwalitatief minder goede school.
Ouders (en ook de kinderen) zijn mondiger, kritischer en veeleisender geworden. Als het gaat om normen, waarden en respect zien we een behoorlijke verandering.
De problematiek in gezinnen is complexer geworden. Echtscheiding en opgroeien in nieuw samengestelde gezinnen zijn een normaal verschijnsel geworden.
Psychosociale problematieken die in de samenleving aanwezig zijn, gaan mee de school in: autisme, ADHD, ADD, dyslexie, dyscalculie, een gedragsstoornis, hoogbegaafdheid, kinderen die het niveau niet aankunnen, hoogsensitiviteit, … noem maar op.
Grote en overvolle klassen. Overdag heb je het gevoel dat je de hele dag moet rennen en vliegen. Je hebt structureel te weinig tijd om alle leerlingen voldoende aandacht te geven die ze verdienen. Je hebt geen voldaan gevoel. ’s Avonds voel je je gesloopt en heb je eigenlijk geen energie meer om je lessen voor te bereiden, maar je verantwoordelijkheidsgevoel zegeviert…
Het onderwijs innoveert in snel tempo. Leerstof wordt digitaal aanboden en het boekje van aap, noot, mies ligt allang in het museum. Onderwijs gaat sinds corona meer en meer via online leren. Leerkrachten moeten zien bij te blijven qua kennis en ontwikkeling, anders gaan de leerlingen nog vertellen hoe de digitale wereld in elkaar zit…
Scholen zijn groter en groter geworden. Ook bestuurlijk is er door de vorming van de scholengemeenschappen veel veranderd.
Leraren lopen steeds vaker vast in het onderwijs.
Uitval door de toenemende werkdruk en een te hoog stressniveau neemt alsmaar toe…
De burn-out cijfers in het onderwijsveld pieken meer dan ooit …
Het aantal outplacementaanvragen is nog nooit zo groot geweest…
Onderwijs kampt met een acuut lerarentekort; lesopdrachten blijven maandenlang oningevuld.
Tekst en foto geïnspireerd op desteven.nl.
maken we op een ongedwongen manier kennis met elkaar;
bekijken we samen:
wat jouw specifieke hulpvraag is of waar je mee worstelt;
wat je graag wil bereiken met dit traject of welke knopen je wil ontwarren;
kan jij even voelen en proeven of mijn ervaringsgerichte, creatief-fysieke coachingsaanpak iets voor jou is;
kunnen we nagaan of er een wederzijdse 'klik' is; dé basis voor een werkbare coachrelatie...!
én kunnen we finetunen of jij op dit moment voldoende veerkracht hebt om een groeitraject aan te gaan...
Dan wandel ik graag mee op jouw zoekpad!
Je leert uit je hoofd treden en intuïtief doorvoelen waarom je leven op dit moment niet loopt zoals jij het wil en hoe je jouw leven echt zou willen leven, vanuit jouw hart…
De waarheid is dat het antwoord in de diepere lagen van jezelf ligt en zich niet toont aan de oppervlakte. De magische sleutel hiervoor is het opnieuw verbinden met je buikgevoel, je intuïtie, je pure en authentieke ik.